Van twee naar drie kinderen.

Ik krijg vaak de vraag of het geen flinke stap is om van twee naar drie kinderen te gaan. Tja dat is eigenlijk best een goede vraag en ook helemaal niet zo’n gekke vraag.

Inmiddels is onze jongste bijna zes maanden en loopt alles op rolletjes. We hebben onze draai gevonden en het gaat ons prima af. Ik moet eerlijk toegeven dat het echt wel even wennen was hoor drie kindjes. Je hebt immers maar twee handen!

Xam en Loïs schelen maar 12 maanden en een paar dagen dus we hadden eigenlijk twee baby’s tegelijk in huis. Dat was in het begin even zoeken naar de goede manier van handelen. Wanneer de een een fles nodig had begon de andere te mopperen om aandacht. De oudste wilde dan helpen maar zo liep alles juist weer uit de hand. ( achteraf best grappig hihi). Ja ik heb echt wel eens een dag gehad waarop ik dacht waarom wilde ik ook al weer drie kinderen?

Nou was onze start met Xam ook niet makkelijk door zijn vele ziekenhuisopnames en zijn gezondheid. Ik denk als wij een normale start hadden gehad wij onze draai ook sneller gevonden hadden.

Ja in het begin vond ik het best even pittig, Paul is vaak in de middag en avond werken waardoor het spitsuur op mij aankomt. Denk dan aan avondeten,bad en bed! Ik ben zo’n moeder waarbij ik perse elke dag wil dat de kinderen lekker in bad gaan voor het naar bed gaan en zo lekker fris kunnen gaan slapen.

Een voorbeeldje van zo’n fijn spitsuur.

Om 17.00 staat het eten op tafel, elke dag want anders begint Loïs te gillen. Ze kan blijkbaar klokkijken. Ik eet dan lekker met de twee oudste mee en Xam speelt nog lekker in de box. Om 17.30 krijgt hij zijn groenten en als hij hiermee klaar is ga ik met de kinderen naar boven. De meiden trekken ondertussen heel de verkleedkist ondersteboven als ik Xam even in zijn bed leg om het bad aan te zetten. Zoë kan haarzelf uitkleden en zelf in bad stappen. Loïs en Xam moet ik helpen. Ze zitten dan met drieën lekker in bad ( Xam in een badzitje) Een voor een haal ik hun eruit om aan te kleden. Meestal komt Zoë er zelf al uit en wacht dan op ons bed. Na het aankleden is het tandenpoetsen, verhaaltje en slapen. Inmiddels is het dan 19.00 geweest en krijgt Xam nog een lekkere warme fles. Zo als dit allemaal gedaan is kan ik beneden de troep nog ruimen. Rond 20.00 is het me time en kijk ik mijn favorieten series of zit ik lekker op internet te surfen.

Zo, conclussie!

Ja de overgang was even pittig maar nu alles onder controle is zou ik niks liever willen dan een groot gezin!

Veel liefs,

Mama Joon