november 20, 2018

Sinterklaas 2018

Al weken gaat het bij ons thuis over sinterklaas, de muziek wordt gedraaid er wordt gedanst en er wordt heel hard geoefend met de songteksten. Het is een groot feest voor de kinderen, en stiekem vind ik het net zo leuk!

Op 17 november 2018 komt sinterklaas dan ook echt aan, normaal gesproken gaan wij altijd naar familie toe en kijken we samen maar dit keer liep het allemaal wat anders. Bij ons in Gilze is een pietenhuis heel de dag open met de allerleukste pieten. De kinderen kunnen daar allerlei activiteiten uitvoeren, echt waanzinnig leuk!
Maar natuurlijk wordt de intocht van sinterklaas ook op tv bekeken, tja dat doe ik namelijk zelf ook zolang ik weet dat ik besta.  Loïs als pietje <3 

De kinderen wilde allemaal geschminkt, wat een fantasie komt er dan bij kinderen naar boven.
Onze oudste was glitterpiet en zat ook serieus helemaal onder de glitter, iets waar ik zelf niet zo goed tegen kan. Al die rommel in die mooie blonde haren en dan nog niet gesproken over hoe mijn huis eruit zag naar het inspuiten van alle glitters. Maar goed ik had wel een super blij glitterpietje!
Natuurlijk moest onze 2e dochter precies hetzelfde want zus lief is een groot voorbeeld voor haar!
(Dat vind ik altijd zo schattig)
En toen hadden we twee super blije glitterpietjes.

Ik vind het zo mooi dat kinderen zoveel liefde en fantasie in het feest leggen, dan nog niet gesproken over die volwassenen die het feest alleen maar verpesten voor kinderen.
Natuurlijk heb ik daar mijn mening over maar die ga ik nu even niet uit laten komen om mijn blog, voor de mensen die mij kennen. You know what i mean!
Wel baal ik ervan dat ik mezelf zo boos maak om het feit dat er allerlei dingen gebeuren op zo’n geweldig feest en misschien mijn kinderen dat zelfs wel meekrijgen.

Wij vieren sinterklaas dan ook heel groot en krijgen zoveel energie van alle leuke en gezellige dagen!
Alleen de inkopen al doen en het inpakken van, ja dat doe ik zelf!
Waarom? Gewoon omdat ik dat zo leuk vind!
Soms zou ik stiekem willen dat ik zelf nog kind was en het feest net zo mee zou maken als de kinderen.
Heerlijk toch, lekker onwetend en hysterisch  als sinterklaas dan eindelijk iets in je schoen heeft gedaan.

Wat doen jullie met sinterklaas?
Laat het mij hieronder even weten!!

 

Veel liefs,
Mama Joon

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *