februari 26, 2018

De Efteling

 

De Efteling!

Een van onze favorieten uitstapjes is naar de Efteling gaan, paul en ik hebben een geheime code als we het met elkaar bespreken waar de kinderen bij zijn genaamd Kaatsheuvel. Zo weten de meiden en Xam niet waar we het over hebben. ( nee ik weet het Xam maakt het allemaal niets uit maar toch hihi).
Paul en ik hebben allebei een abbonnement, voorheen waren de kinderen gratis maar Omdat Zoë 30 januari 4 jaar is geworden heeft zij er ook een nodig. Voor haar verjaardag heeft ze centjes gehad van oma en haar super oma ( mijn oma ) om een Eftelingabbonnement te kopen, dolblij is ze ermee! Stel je voor dat we nu nog maar 1 keer per jaar gaan…..

 

Waarom wij de Efteling zo geweldig vinden?

Nou omdat het gewoon zo magisch is, alles is zo mooi afgewerkt en je loopt werkelijk waar in een sprookje. Het park is voor groot en klein en zo beleefd het hele gezin een leuke dag in de Efteling  ( nee we hebben geen aandelen ). Voor Loïs is het sprookjesbos geweldig samen met het huis van Jokie en Jet (carnavalsfestival), voor Zoë is er al veel meer te beleven. En voor mij en Paul? Wij houden wel van een ritje in een achtbaan dus zo wisselen we af en toe om en kunnen we allebei een wilde rit in de Baron of in de Joris en de draak.

 

 

Wat zijn mijn favorieten plekjes in de Efteling?

Nou een van mijn favorieten plekjes is toch eigenlijk het sprookjesbos wel, hoe groot ik ook ben (nouja 1,63m ) toch geniet ik van het mooie bos. Alle sprookjes met hun eigen verhaal en de prachtige aangelegde tuinen maken het helemaal af.

 

Wat mijn favorieten atractie is?

 

Nou ik heb een top drie, daar komt hij dan.

  1. De droomvlucht
  2. De Baron
  3. Joris en de draak

 

 

Liever de winterefteling of zomeravonden?

Zeer zeker de zomeravonden, ik kijk er ieder jaar weer enorm naar uit. Geweldig toch dat je op een mooie warme dag nog zo laat in een fantastich park mag zijn met leuke muziek en heerlijk eten. De kinderen genieten er ook enorm van, zo mooi om te zien.
Nou heb ik de afgelopen twee zomers in een rolstoel gezeten en veel in het ziekenhuis gelegen maar als ik dan een nachtje naar huis mocht voor afleiding gingen we altijd in de rolstoel naar een zomeravond. Even genieten samen, dit is een fijne herinnering!

 

Of ik welleens bij een leuk evenement ben geweest van de Efteling?

Ja wij zijn met oud en nieuw in 2016 naar de Efteling gegaan, het was heel koud maar wel erg gezellig. We waren met vrienden en het gaf ook wel een bijzondere sfeer. Het vuurwerk was helaas niet goed te zien doordat het heel mistig was maar dat was het in heel Nederland. Of ik het nog eens zou doen? Nee, zulke momenten blijven maar een keer bijzonder denk ik.

 

Wij zijn een groot fan van de Efteling en ik hoop dat we nog heel veel mooie momenten en herinneringen gaan maken daar. Zijn jullie al eens in de Efteling geweest en wat is jullie ervaring?

Veel liefs,
Mama Joon

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *