mei 22, 2018

yes, officeel ontzwangerd!

Nu onze Xam negen maanden is ben ik officieel ontzwangerd. Eigenlijk ben ik dus de afgelopen twee jaar fulltime zwanger geweest of heb ik bomvol hormonen gezeten. En ik kan je vertellen dat het best heftig was, toch zou ik het zo weer over doen!

Wanneer je ontzwangerd bent na 9 maanden zou je jezelf weer beter in je vel moeten voelen en weer heerlijk met je oude lijf overweg kunnen, dat is toch even een tegenvaller hier! Ik was vergeten hoe dat bij Zoë was, bij loïs was ik immers na 3 maanden weer zwanger. Ik moet zeggen dat ik gelukkig niet meer die heftige warmte aanvallen heb en ook ben ik heel blij dat het nachtelijke zweten over is want jeetje dat vond ik wel zo smerig! Mijn man is vooral heel blij dat de hormonen wat gezakt zijn en dat ik weer langzaam de oude Jony ben. En toch ben ik helemaal niet tevreden over hoe het nu gaat met mezelf.

Ik ben rustig aan begonnen met afvallen, ik dacht het extreem aan te pakken en te gaan starten met het Cambridge weightplan maar dit was helaas niet voor mij neergelegd. Door extreme buikpijn heb ik dit maar een maand vol kunnen houden. Toch was er 5 kilo af, je moet ergens mee beginnen toch! Tijdens het afvallen via Cambridge probeerde ik te sporten met Paul maar helaas vond mijn lijf dat nog niet heel tof, na het sporten kon ik twee dagen niet lopen omdat ik het gevoel had dat mijn bekken uit elkaar getrokken werden. Nu zit ik dus weer op de bank met een zak chips en een fles cola want ach je moet toch genieten van het leven. Nadat ik deze heerlijke avond vol lekkers heb gehad heb ik toch weer enorme spijt en sta ik mezelf in de weg tijdens het omkleden voor de spiegel. Er is ondertussen al wel 10 a 15 kilo af maar die vreselijke hangende onderbuik blijft daar toch zitten.

Dan nog niet te spreken over die striemen, nou moet ik eerlijk zeggen dat ik het echt niet heel extreem heb hoor maar toch, in het begin baalde ik er ontzettend van maar nu denk ik er heel anders over. Na drie prachtige kinderen heb ik een aandenken aan de zwangerschappen. Toch knap hoor hoe je lijf zo’n zwangerschap aankan!

Ach, ik ben nu officieel ontzwangerd en ik geniet van mijn gezin, mijn lijf is nog niet zoals het hoort maar ach naar drie kinderen kan dat ook niet zomaar. Tenminste niet bij mij! Hebben jullie ook moeite met jullie “nieuwe” lichaam?

Veel liefs,

Mama Joon.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *