oktober 9, 2018

Fulltime eigen zaak en mama zijn

Fulltime baan en daarnaast ben ik ook mama, vrouw van Paul en vriendin.
Ik moet toegeven dat het soms best pittig is te combineren, maar wel erg leuk!
Zoals ik in mijn vorige blog schreef ben ik gestart als gastouder bij ons thuis en werk nu gemiddeld zo’n 50 a 60 uur per week.
Hoe het nu verder gaat zal ik je in mijn blog vertellen!

 

Ik ben moeder van drie fantastische kinderen, Zoë van 4,5 jaar, Loïs van 2 jaar en Xam van 13 maanden. Ook ben ik de vrouw van Paul, een geweldige man die een groot hart heeft voor zijn kinderen,mij en muziek. Door zijn liefde voor muziek werkt hij de meest vreemde tijden en hebben wij geen ”normaal” gezinsleven.
Wij genieten daarom ontzettend als wij samen met het hele gezin kunnen eten want dit gebeurd niet vaak helaas. Wel hebben wij allerlei abonnementen om onze vrije tijd leuk te benutten.

Met mijn gastouderopvang gaat het ook super, ik werk gemiddeld van maandag t/m vrijdag van 06.15 tot 18.00 en ik geniet zo van dit werk, hoe bijzonder dat het eigenlijk in een korte tijd al zo goed loopt. Ik had dit nooit durven dromen!
Ik ben daarom alle ouders ook ontzettend dankbaar waarvan hun kindje bij mij in de opvang zit, ik vind het een eer om mezelf bezig te houden met jullie kindje. Het mee mogen begeleiden van het kind in het groter worden en samen heel veel leuke avonturen mogen beleven is zo waanzinnig leuk!

 

 

Toch ervaar ik soms ook wel eens een negatieve kant van mezelf, ik heb mijn eigen kinderen ook nog om voor te zorgen na 18.00 natuurlijk en mijn huis moet er ook nog netjes bij staan. Daarnaast ben ik ook nog een vrouw die regelmatig een afspraakje heeft met haar vriendinnen. Ik merk aan mezelf dat ik dit vaak uitstel omdat ik het zo druk heb, bij deze meiden sorry!

Het schilt al enorm dat ik sinds kort een hulp in de huishouding heb om boven alles te poetsen, 1 keer in de week komt ze 2 uurtjes en ik ervaar dit zo goed! Heerlijk om die badkamer niet meer schoon te hoeven maken bijvoorbeeld. Het geeft mij daarom ook veel rust. Voorheen was ik in het weekend nog bezig met poetsen en had ik dus eigenlijk geen vrije tijd meer over. Ik heb altijd gezworen dat ik dat nooit zou doen, zo’n huishoudelijke hulp. Ik kan namelijk altijd alles zelf vind ik zelf dan….
Helaas ben ik geen super woman met allerlei krachten maar ben ik gewoon Jony!

Naast het werken, mama zijn, vrouw zijn van paul en vriendin ben ik ook nog een opleiding gestart. Tja je moet toch wat doen in de avonden dat Paul toch werken is en de kindjes heerlijk in dromenland zijn? Ik vind het fijn om mezelf te kunnen blijven ontwikkelen en niet stil te staan in de tijd. Natuurlijk geniet ik ook weleens met een glas cola en een bak chips op de bank van een heerlijke drama serie of juist stiekem van de stilte in huis. Maar ik vind het ook zo fijn om bezig te zijn.

Wat ik geleerd heb de afgelopen tijd is dat je moet genieten van het leven en niet moet twijfelen aan jezelf.
Voor je het weet is jou tijd voorbij en heb je niet gedaan wat je graag zou willen.
Je kan alles, als je de kracht en wil maar hebt!

Liefs,
Mama Joon

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *