februari 1, 2018

Afscheid nemen

Soms moet je afscheid nemen van dingen waar je eigenlijk geen afscheid van wil nemen maar het beter is om het wel te doen. Dat overkwam mij vorige week.

Al vanaf mijn 6e jaar heb ik paardgereden, eerst op de manege en vervolgens kreeg ik van mijn ouders mijn Eigen pony. Mijn eerste pony heette Lady-Kirby, ze was al wat ouder en ik kon veel van haar leren. Toen zij te oud werd hebben we haar bij bekenden op de wei mogen zetten zodat ze daar lekker van haar oude dag kon gaan genieten.

Maarja, ik was zo verwend en wilde toch graag rijden dus kreeg ik mijn tweede pony Emhir, een super stoere pony. Hier heb ik veel van geleerd en ook wedstrijden mee gereden tot het Z1. Maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging.

Op mijn 15e kreeg ik dan mijn droompaard V.I.P.
V.I.P was nog een jong dier met weinig ervaring en dit keer kon zij veel van mij leren. Met heel veel geduld en trainen hebben wij samen een fijne band gekregen. We hebben samen tot het Z gereden en hele fijne momenten gehad. Maar toen ons eerste kindje kwam kreeg ik al wat minder tijd voor haar, maar toch wilde ik volhouden want ik heb altijd gezegd. Niemand komt tussen mij en V.I.P in. Nu inmiddels ons derde kindje er is heb ik echt geen tijd meer. En heb ik besloten om afscheid van haar te nemen want ze verdient veel beter dan wat ze nu heeft.

En weetje? Het doet me zeer, ik huil er hele avonden om en denk veel aan haar. Ik heb samen met haar negen jaar mooie momenten gehad en nu is ze niet meer van mij. Het is beter voor haar want ze krijgt nu de aandacht die ze verdient maar toch, het doet gewoon zeer en de situatie is gewoon …!!!
Onze oudste dochter ging ook graag mee en samen met haar heb ik afscheid genomen, dat moment staat in mijn gedachten en krijg ik er voorlopig niet meer uit. Ik heb haar proberen uit te leggen waarom V.I.P weg gaat en volgens mij begrijpt ze het wel een heel klein beetje. Toch vraagt ze er nu elke avond om en als ze mij ziet huilen ( ja, ik ben van mening dat emoties gezien mogen worden door kinderen want emoties moet je kunnen uiten!) troost ze me en krijg ik een mega zoen van haar.


Kijk dan hoe lief !!!

 

 

 

 

Soms moet je niet aan jezelf denken maar denken wat beter is voor een ander. Ookal doet dat enorm veel zeer.

Liefs Mama Joon

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *