februari 24, 2018

Het middelste kind

Ik betrap mezelf er op dat ik al vaak geschreven heb over de oudste Zoë maar ook over de jongste Xam. Maar we hebben natuurlijk nog een prachtig meisje in ons midden. Mijn man Paul maakte grapjes toen ik zwanger was van Xam dat het middelste kind altijd vergeten wordt. Dat heeft mij toen stiekem elke keer wel geraakt waardoor ik er extra op let.

Loïs is onze heerlijke eigenwijze peuter van 1.5 jaar, met haar mooie grote bruine ogen en haar ondeugende snoetje verovert ze heel de wereld. Ze is ontzettend lief en schattig maar jeetje wat heeft zij een sterke eigen wil, en als die wil niet zo lekker uitkomt bij papa of mama dan zet ze heel het huis op z’n kop. Soms vraag ik mezelf af of er bij haar ook een volume knop is geinstaleerd om het wat zachter te zetten hihi.
Maar om even terug te komen over Paul zijn grapjes, eigenlijk zit er best een kern van waarheid in. Een 2e meisje, denk even na wat je allemaal al hebt. Er werd tegen mij gezegd oh dat is handig zo hoef je niet veel babyuitzet meer te kopen, toen begon mijn gevoel al te dagen. Nee ook dit meisje krijgt haar eigen gaderobe, tuurlijk bewaar ik wat kleding van de oudste die nog mooi zijn maar ook Lois verdient haar eigen style.

Wel merk ik het met speelgoed, wat moet ik haar nu nog geven met haar verjaardag of wat moet ze nou vragen aan de sint? We hebben alles al in het roze en we komen om in het speelgoed. Zoë kreeg vorig jaar een nieuwe fiets, moet zij dan ook op die fiets die dan al lang afgetrapt is rijden? Nee want Paul zijn grapjes zitten bij mij in mijn geheugen gegrift. Ook merk ik het met de aandacht, Zoë vraagt om verschillende dingen en Xam krijgt aandacht omdat hij gewoon enorm schattig is en zij? Zij loopt er maar een beetje tussendoor. Ik heb voor mezelf besloten dat ik vanaf nu beter in de gaten moet houden dat ook Loïs haar aandacht krijgt. Soms voel ik mezelf daar best schuldig om.

Voor de mama’s met drie kindjes of meer!

Hoe ervaren jullie dit en wat doen jullie eraan om ieder kind zijn persoonlijke aandacht te geven? Ik hoor het graag van jullie!!!

 

Veel liefs,
Mama Joon.

Comments

2 thoughts on “Het middelste kind

  1. Ik heb twee kindjes, maar herken het ook. Vooral het speelgoed waarvan je niet meer weet wat te kopen of te vragen omdat het er allemaal al is. Ik heb een dochter en een zoon en hij heeft dus noodgedwongen wel wat roze speelgoed, omdat ik niet alles nog een keer ga kopen in het blauw (of een andere meer jongensachtige kleur). Een nieuwe garderobe heeft hij dan weer wel, haha.

    1. Hihi die kleding nieuw is hier inderdaad ook.
      Xam is nu een half jaar en krijgt straks weer wat jongensspeelgoed. Zo blijft het kleurrijk in huis..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *