juni 23, 2018

Help, de waterpokken!

Iedereen krijgt er vast en zeker ooit in zijn leven mee te maken, volgens onderzoeken krijgen de meeste mensen waterpokken als kind. De waterpokken is een besmettelijke vlekjesziekte, ja een uit honderden want het is nog al een gepuzzel al die vlekjes en bultjes! De waterpokken is een virus, het virus zit in de keel van een besmet persoon en kan overgedragen worden door kleine druppels die uit je mond komen door hoesten niesen of gewoon kletsen. Ook is het vocht uit de blaasjes erg besmettelijk. Kortom echt een pokken virus!

 

 

  Op zondag 17 juni zag ik het allereerste blaasje zitten bij Zoë, ik was er al een beetje op voorbereid want overal op haar school hingen briefjes dat het virus was uitgebroken maar toch was ik natuurlijk niet blij. Zoiets komt namelijk nooit lekker uit! Nu dus ook niet, Paul en ik hadden een familiefeest waar geen kinderen bij mee mochten. Oh wat voelde ik me schuldig naar haar toe. Gelukkig voelde Zoë haar eigen kip lekker en had ze eigenlijk niks door. Voor de zekerheid ben ik die ochtend snel naar de Kruidvat gereden om Kidsclin te halen. Kidsclin verlicht de jeuk en verkoeld te vervelende blaasjes. Echt het werkt geweldig!

 

Toen ik die avond met Paul thuis kwam lag er een moe en ziek meisje op de bank, ze had 39 graden koorts en voelde haar eigen goed ziek. De blaasjes waren al uitgebreid over haar lijfje en ze klaagde over haar keel. Tja ik had al gelezen dat dit dus typisch kenmerken waren. De nacht gingen we in met de gedachten dat het misschien een pittig nachtje kon gaan worden. Om mijn eigen schuldgevoel een beetje weg te wuiven heeft ze bij ons op de kamer geslapen zodat ik haar goed in de gaten kon houden. Zoë is bekend met koortsstuipen en dat hoop ik nooit meer mee te maken!

 

Die waterpokken zijn dus echt hel!!

 

Die nacht was inderdaad heel erg onrustig, veel gehuil en heel veel last van die stomme waterpokken. De koorts bleef hangen op 40 graden en de blaasjes bleven bijkomen. Uiteindelijk ben ik bij de 200 blaasjes gestopt met tellen want toen wist ik niet meer welke ik wel of niet geteld had hihi.
En serieus die gekke dingen zitten dus echt overal, op de meest gekke plekken!

 

 

 

Ook had ik gehoord over een havermout bad. Nou dat hebben we ook geprobeerd en dat hadden we echt meteen moeten doen. Zoë vond het heerlijk en je zag haar huidje ook werkelijk herstellen! Een dag later waren bijna al haar blaasjes ingedroogd. Inmiddels is Zoë niet meer ziek, ze heeft alleen nog heel veel korstjes en wat is het lastig om daar van af te blijven.

Conclusie, waterpokken zijn gewoon hartstikke vervelend!

Veel liefs,
Mama Joon

Comments

8 thoughts on “Help, de waterpokken!

  1. Waterpokken is echt een pain in the ass… De oudste kreeg ze op zijn eerste verjaardag en de jongste al met 10 maanden. Bij de oudste hebben we ook dat schuimspul gehaald, maar een havermoutbadje werkt zo veel beter en is ook echt fijner. Bij nr 3 gaan we dan ook meteen over op een havermoutbadje als het zo ver is..

  2. Hier heeft de oudste het gehad toen ik zwanger was van de jongste en we wisten niet of ik ze al gehad had. Stresss! Na bloedprikken bleek gelukkig van wel.

    Wat hier heel goed werkte was idd havermout maar ook calamineschudsel van de apotheek. Rozig spul dat wit uitslaat op de huid maar wat echt heel goed is tegen jeuk.

  3. Nog geen ervaring mee, maar hoor wel altijd dat ze ze het beste zo jong mogelijk kunnen krijgen. Mijn zoontje van 2 heeft ze nog nooit gehad, hij zit op het kinderdagverblijf dus hij zal het voor zijn 4de vast nog wel eens krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *